söndag 21 maj 2017

Sverigekaka.

Den här kakan kan du hitta på nätet som både sverigekaka, pensionärskaka och dagiskaka. Kärt barn har många namn.
I vilket fall som helst så är den busenkel att göra och kan med fördel bakas dagen före du ska bjuda på den. Den blir bara godare av att stå ett dygn i kylen!

Botten:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Vispa ägg och strösocker så det blir riktigt fluffigt. Vänd ner vetemjöl och bakpulver och sist det heta vattnet. Vispa snabbt ihop till slät smet.
Häll ner i smord bröad form. Grädda i 175 grader i 35-40 min i nedre delen av ugnen.
Vänd upp på bakplåtspapper och låt svalna något. Dela sen kakan på mitten så den blir som två bottnar.

Fyllning:
125 g smör
1 dl mjölk eller grädde
4 msk vaniljsocker

Smält smöret och ha i mjölken/grädden, koka ihop under omrörning ett par minuter. Ha i vaniljsockret och rör om tills det löst sig helt. Fyllningen ska vara mjölktunn.

Skeda ut fyllningen över snittytan på de båda bottnarna. Lägg sedan ihop kakan igen och svep in i plast och förvara i kylen. Gärna över natten innan du serverar den.Den blir som sagt bara godare av att få vila.
Pudra florsocker över kakan vid servering.


Ha en härlig söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar