ca 35 st rutor
Pepparkakan
(recept från kokaihop.se)
8 dl vetemjöl
6 dl strösocker
6 dl filmjölk
2 tsk malen kanel
2 tsk malen nejlika
3 tsk bikarbonat
150 g smör
och nej, INGA ägg! :-)
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser, ha sen i filmjölk och sist det smälta smöret.
Fördela smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 20-25 min.
Låt kakan svalna helt.
Topping:
(recept från receptfavoriter.se)
300 g vit choklad
300 g Philadelphiaost naturell eller annan naturell färskost
Bryt den vita chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt svalna till strax över rumstemperatur.
Rör osten krämig i en skål och låt den bli rumstempererad.
Rör sen ner den vita chokladen och blanda till krämig, len topping.
(om du blandar chokladen med kylskåpskall färskost så stelnar den till och toppingen blir grynig)
Bred toppingen över den helt avsvalnade kakan. Strö över kokos eller nåt annat som du tycker passar.
Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar