Och ja, köttet blev perfekt! Mört, saftigt och smakrikt 👌
Så iväg och köp ingredienser och laga NU!
Formbakad fläskytterfile i gräddsås ca 4 portioner
800-1000 g fläskytterfilé (helt upptinad om den varit fryst)
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
3 msk koncentrerad kalvfond
2 msk kinesisk soja
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
3 msk koncentrerad kalvfond
2 msk kinesisk soja
Skölj och putsa köttet. Skär skivor som nästan går igenom hela köttbiten, detta gör köttet ännu godare då såsen kommer åt överallt. Lägg i sockerkaksform som rymmer 1,5 - 2 liter.
Salta och peppra.
Blanda resten av ingredienserna och häll runt om/över köttet.
Ställ in formen i ugnen på 175 grader och grädda i 1,5 timme.
Lyft ur köttet och skär i skivor.
Sila ev såsen om du vill ha den slät. Mitt recept innehåller mindre salt och fond än originalreceptet från början och såsen blev kanon.
Servera med potatis och lingon, eller vad du vill :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar