SOMMARKAKA MED JORDGUBBAR.
10-12 bitar.
▪︎ 125 g smält smör
▪︎ 2 ägg
▪︎ 2 dl strösocker
▪︎ 1 msk vaniljsocker
▪︎ 2,5 dl vetemjöl
▪︎ rivet skal av 1 citron
▪︎ 1 msk färskpressad citronsaft
▪︎ ca 200 g färska jordgubbar
Du behöver ingen elvisp till denna smet utan rör bara ihop ägg och socker. Blanda i resterande ingredienser (ej bären) och sist smöret.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant (min är ca 23 cm i diameter).
Häll smeten i formen och täck med delade jordgubbar.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader (vanlig ugn) i 25 min. Önskar du en kladdkakevariant så minska tiden med 5-10 minuter.
Låt svalna och pudra ev över lite florsocker vid servering. Servera med vaniljvisp, eller vad du vill

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar