Cheesecake som smakar som 88:an glassen.
Själva cheesecakesmeten gjorde jag dock lite annorlunda.
Botten:
• 200 g Digestivekex
• 75 g smält smör
Smula kexen och blanda ner det smälta smöret, platta ut i botten av en springform, ca 24 cm i diameter.
Smeten: gör den i 3 olika skålar.
• 3 äggvitor - vispas till hårt skum
• 3 ägggulor
• 1½ dl strösocker
• 200 g philadelphiaost naturell
- rör ihop dessa 3 ingredienser till en smet
• 3 dl grädde
• 2 msk vaniljsocker
- vispa grädden och blanda i vaniljsockret
Vänd försiktigt ihop allt och dela upp smeten i 2 skålar.
• Smält 80 g mörk choklad och rör ner i den ena skålen.
Varva dessa i springformen, täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 6 timmar.
Nötkrokant:
• 1 dl hackade hasselnötter
• 1 dl strösocker
• 1 msk vatten
• 1 msk ljus sirap
Lägg alla ingredienser i en stekpanna och låt krokanten puttra ihop ca 5 minuter.
Häll över på ett bakplåtspapper och låt stelna.
När den kallnat och stelnat kan du bryta den i småbitar.
När cheesecaken frusit så lägger du på krokanten och till sist smälter du
• 150 g nougat och fördelar ovanpå.
Låt stelna i frysen.
Ta fram ca 30 minuter före servering.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar