onsdag 7 augusti 2013

Chokladrutor med chokladkräm och kokos.

Botten till dessa rutor är det klassiska receptet till Snoddas ur kakboken Sju sorters kakor men istället för den där sötsliskiga glasyren så hittade jag ett recept på chokladkräm som man kokar och brer ovanpå.
Blir myyycket godare, kan jag lova!

Botten:
150 g smält avsvalnat smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Vispa ihop som en vanlig sockerkakssmet. Smörj en mindre långpanna (för högre rutor), ca 30 x 35 cm och bred ut smeten jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Låt svalna.
 
Chokladkräm:
100 g smör
1 dl mjölk
1 dl grädde
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao

Smält smöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smöret. Låt småputtra på låg värme i ca 5 minuter så smeten tjocknar lite.
Bred över kakan och strö över kokosflingor (eller strössel, nötter etc) Skär i rutor.

2 kommentarer:

  1. Bjöd på den här idag och den uppskattades mycket!!

    SvaraRadera