Botten till dessa rutor är det klassiska receptet till Snoddas ur kakboken Sju sorters kakor men istället för den där sötsliskiga glasyren så hittade jag ett recept på chokladkräm som man kokar och brer ovanpå.
Blir myyycket godare, kan jag lova!
Botten:
150 g smält avsvalnat smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Vispa ihop som en vanlig sockerkakssmet. Smörj en mindre långpanna (för högre rutor), ca 30 x 35 cm och bred ut smeten jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Låt svalna.
Botten:
150 g smält avsvalnat smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Vispa ihop som en vanlig sockerkakssmet. Smörj en mindre långpanna (för högre rutor), ca 30 x 35 cm och bred ut smeten jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Låt svalna.
Chokladkräm:
100 g smör
1 dl mjölk
100 g smör
1 dl mjölk
Bjöd på den här idag och den uppskattades mycket!!
SvaraRaderaJa, dom är alldeles för goda! :-)
Radera