söndag 8 december 2013

Saffransockerkaka.

Det här är en jättegod och saftig sockerkaka med smak av jul. Jag brukar ha i lite hackad mandel för att det ska bli ännu mer julsmak men vill du inte ha det så uteslut bara mandeln.

2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smält avsvalnat smör
1 påse (0,5 g) saffran
1½ dl mjölk
ev lite hackad mandel, ca 50 g

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver (och ev mandel.
Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet med en tsk strösocker och blanda det med mjölken. Rör samman allt till en jämn smet och häll i smord och bröad form, jag gjorde min i en form med löstagbara kanter.

Grädda i 175 grader ca 1 timme (beroende på ugn).
Pudra lite florsocker över vid servering.
 
Trevlig Andra Advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar