söndag 1 december 2013

Saffranssnurror med mandelmassa.

Det här receptet ger goda snurror med smak av saffran och mandelmassa, perfekta i dessa stundande juletider!

45 st relativt stora Saffranssnurror.

1 sats av mitt grundrecept på saffransdeg

Fyllning:
200 g mandelmassa
200 g mjukt smör

Mosa ihop fyllningen med gaffel så det blandas ordentligt

Jäs degen i 45 minuter. ta ut den på bakbord och dela den i två delar.
Kavla ut varje del till en rektangel (ca 30x45) och bred ut hälften av fyllningen över hela plattan.
Vik den övre delen av degen över den andra.
Skär sedan remsor, ca 2 cm breda, av degen. Tvinna ihop till en snurra.
ELLER rulla ihop degplattan på längden och skär bitar och lägg i pappersformar.
Jäs ytterligare ca 20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandelspån. Grädda i 250 grader 8-10 minuter.
Får det lov att vara en saffranssnurra till adventskaffet?
 
Jag använder oftast inte formar när jag bakar bullar men idag blev det mina nya IKEA formar bara för att spä på julkänslan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar