tisdag 31 december 2013

Cheesecake After Eight.

Ni hinner fortfarande röra ihop den här goda cheesecaken inför kvällens firande, den behöver bara nån timme i frysen. Blir perfekt till nyårs festen eller till en stilla fika framför Grevinnan och betjänten :-)

Receptet kommer från tidningen Hembakat. En tidning som jag i övrigt rekommenderar en prenumeration på om du gillar att baka.
Som sagt en god cheesecake med  smak av After Eight som verkligen passar att bjuda på till årets sista dag.

10–12 bitar

Botten
100 g smör
250 g digestivekex

Fyllning
200 g After Eight
5 dl vispgrädde
100 g naturell Philadelphiaost
1 msk florsocker

Garnering
4–6 After Eight-plattor

Smält smöret och rör ihop det med smulade digestivekex. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Smält ca 150 g av After Eight-bitarna över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner både smält och hackad After Eight, färskost och florsocker i grädden. Bred ut fyllningen på bottnen.

Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram ca 30 minuter innan servering. Garnera tårtan med grovhackade After Eight -plattor.


1 kommentar:

  1. Har tagit en liten paus i nyårsfixet och vill passa på att önska dig ett riktigt Gott Nytt År!
    På återseende nästa år :)

    SvaraRadera