Receptet har jag hittat i en Hemmets Veckotidning.
40-45 rutor
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella (jag tog med vaniljsmak)
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Ugn 200 grader
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.
Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min.
Pudra över florsocker precis före servering.
Jag använde faktiskt min matberedare (händer typ 1 gång vartannat år...) till smuldegen men körde den i 2 omgångar då min matberedare inte är så jättestor. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula ovanpå. Och jag använde inte heller precis all smuldeg den sista omgången på toppen då jag har en långpanna som bara är 30x30.
Får bli en lånad bild så länge då jag inte fick till det med kameran.
Tack snälla för receptet! Va kanon!
SvaraRadera