söndag 22 juni 2014

Kladdkaketårta

Den här kakan/tårtan fick bli vår avslutning på Midsommarfrossandet igår, Kladdkaka som tårta.
Kladdkaka är väl det enklaste man kan baka. Smeten är bara att röra ihop, glöm det där klassiska med att vispa ägg och socker fluffigt. Här SKA det inte va fluffigt alls!
Och eftersom det ju är Midsommardagen så ville jag lyxa till vår Kladdkaka lite så jag la tillbehören ovanpå istället för bredvid och vips så blev det en tårta!

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör

Rör ihop allt lite snabbt. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Häll i smeten och grädda i 175 grader 20-25 minuter.
Låt kakan svalna helt.

Vispa 3 dl grädde och fördela över kakan. Lägg valfria, färska bär ovanpå.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar