onsdag 18 mars 2015

Snickerskladdkaka.

Den här underbara kladdkakan med inslag av snickers kan få en att börja dregla av bara tanken. Receptet hittade jag inne hos Jenny men florerar lite varstans ute på nätet i olika varianter.

4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 rulle Center choklad

Garnering
200 gram smält mjölkchoklad
2 dl jordnötter

vispgrädde till servering

Börja med att smälta smöret och ställ det att svalna av.
Vispa ihop äggen. Blanda strösocker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl väl i en bunke för sig. Rör sedan ner allt i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. 
Bred ut smeten i antingen en pajform (ca 26 cm) eller i springform. Väljer du det senare så smöra och bröa formen. Tryck ner centerbitarna smeten.  Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
Låt kakan stå och svalna lite medans du gör toppingen (använder du springform så låt kanten vara kvar!)
Smält chokladen i vattenbad. Häll den över kakan och strö över jordnötterna ELLER blanda jordnötterna med chokladen och bred ut över kakan. Låt svalna såpass att du kan ställa den i kylen (ca 2 tim) för att toppingen ska stelna.

Servera som den är eller med en klick vispad grädde. Den är GUDOMLIG oavsett!  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar