4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
1 rulle Center choklad
Garnering
200 gram smält mjölkchoklad
2 dl jordnötter
vispgrädde till servering
Börja med att smälta smöret och ställ det att svalna av.
vispgrädde till servering
Börja med att smälta smöret och ställ det att svalna av.
Vispa ihop äggen. Blanda strösocker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl väl i en bunke för sig. Rör sedan ner allt i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
Bred ut smeten i antingen en pajform (ca 26 cm) eller i springform. Väljer du det senare så smöra och bröa formen. Tryck ner centerbitarna smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
Låt kakan stå och svalna lite medans du gör toppingen (använder du springform så låt kanten vara kvar!)
Smält chokladen i vattenbad. Häll den över kakan och strö över jordnötterna ELLER blanda jordnötterna med chokladen och bred ut över kakan. Låt svalna såpass att du kan ställa den i kylen (ca 2 tim) för att toppingen ska stelna.
Servera som den är eller med en klick vispad grädde. Den är GUDOMLIG oavsett! :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar