måndag 3 augusti 2015

Havrescones.

Kastar in ett litet frukosttips på gott bröd som du gör snabbt. Till frukosten på balkongen eller varför inte göra goda smörgåsar av det och ta med till stranden? okej, det sistnämnda kanske inte händer så ofta i detta sommarväder men vem vet...augusti är inte slut än :-)
Jag är i vanliga fall inte såå förtjust i scones men med havregryn blir det ett helt annat bröd, jättegott!

ca 8 runda bröd

5 ½ dl vetemjöl
3 ½ dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
100 g mjukt smör
3½ dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser först. Smula sen i smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och rör om. Degen blir rätt kletig men "sätter sej" fort då grynen sväller, så ha inte i mer mjöl även om det lockar ;-)
Forma till scones i valfri storlek, jag plattade ut min deg till ca 2-3 cm och tog ut kakor med mått.
Pensla med lite vatten och strö över havregryn.
Grädda i 10-15 minuter i 250 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar