Formen jag använder är en lägre form som är 31 cm i diameter (köpt på TGR) men en vanlig 1½ l sockerkaksform går lika bra, det kan dock krävas nån extra minut i ugnen.
125 g smör
1½ msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2½ dl strösocker
2 dl gräddfil
3½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Smält smöret och blanda ner kryddorna. Låt stå och svalna medan du förbereder resten av smeten.
Vispa ägg och strösocker poröst. Vänd ner gräddfilen.
Blanda vetemjöl och bikarbonat.
Vispa sen snabbt ihop allt och fördela i en smord och bröad form.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, känn med sticka så kakan är torr.
Låt svalna och vänd upp.
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar