onsdag 8 juli 2020

Chorizogryta med kyckling.

Ibland blir det bara så BRA när man slänger ihop det man har i skåpen :-)
Den här grytan gjorde jag igår kväll och den blev försvinnande god!!

ca 8 portioner

600 g chorizo
500 g kycklingfilé
salt och svartpeppar
2 paprikor (jag använde gul och röd)
1 purjolök
1,5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 burk (2 dl) creme fraiche paprika/chili
1 dl grädde
2-3 msk tomatpuré (mest för färgens skull) 
ev 2 msk ljus maizenaredning

Dela kycklingen i mindre bitar, salta och peppra och stek på den så den får lite färg. Lägg åt sidan.
Skiva korven och stek lite yta även på den.
Skiva purjolöken och paprikorna, fräs dem mjuka i en stor stekpanna. Lägg en över kyckling samt korv i pannan och häll på vattnet samt lägg i buljongtärningen. Låt puttra på låg värme ca 15 minuter.
Ha i creme fraiche och grädde, koka ihop ca 10 minuter på låg värme.
Tycker du att såsen blir för tunn så ha i lite maizenaredning.

Servera med ris eller pasta.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar