onsdag 1 juli 2020

Kycklinggratäng med curry och mango.

I förra veckan gjorde jag en kryddig och god kycklinggratäng härhemma. Kyckling äter vi ganska ofta så det känns kul att prova nya varianter. Det här receptet har sitt ursprung hos Viktväktarna.
Det här är min variant.

KYCKLINGGRATÄNG MED CURRY OCH MANGO.
6-8 portioner

1 kg kycklingfilé
1 gul lök
2 paprikor - valfri färg
Salt
Svartpeppar
margarin att steka i

Gratängsås:
4 dl grädde -valfri fetthalt men fullfet blir ALLTID godast
1 fp (ca 400 g) krossade tomater med vitlökssmak
1 tsk curry
1 krm chiliflakes
1 krm vitlökspulver eller 1 klyfta vitlök
1 kycklingbuljongtärning
100 g tärnad mango

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den lätt runtom, salta o peppra. Lägg åt sidan.
Strimla paprika och lök och stek dem lite halvmjuka.

Gör såsen.
Värm krossade tomater ihop med alla kryddor och ha i grädden sist. Låt koka upp snabbt.

Varva grönsakerna med kycklingen i ugnsfast form och häll över såsen. Toppa med tärnad mango.
In i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Servera med ris och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar