Vi åt den till grillad fläskytterfile som fått marinera i sweet chili marinad (SantaMarias).
ca 4 portioner.
ca 1 kg färskpotatis/delikatesspotatis
150 g sockerärtor
1 st rödlök
1 - 1,5 kruka färsk dill
Vinägrett:
2,5 msk flytande honung
4 msk vit balsamvinäger
1 dl olivolja
knappt 1,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Skrubba potatisarna, låt med fördel skalet vara kvar. Koka och låt svalna.
Dela sen i lagom stora bitar, jag halverade mina.
Finhacka rödlök och blanda med hackad dill och sockerärtor som du skär i mindre bitar.
Blanda med potatisen och häll sist över vinägretten och vänd försiktigt runt så allt blandas.
Låt gärna stå och dra nån timme i kylen innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar