söndag 18 maj 2025

Potatissallad med vinägrett.

Den här goda potatissalladen gjorde jag för första gången igår kväll. Men definitivt inte för sista gången!
Vi åt den till grillad fläskytterfile som fått marinera i sweet chili marinad (SantaMarias).


ca 4 portioner.

ca 1 kg färskpotatis/delikatesspotatis
150 g sockerärtor
1 st rödlök
1 - 1,5 kruka färsk dill

Vinägrett:
2,5 msk flytande honung
4 msk vit balsamvinäger
1 dl olivolja
knappt 1,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
 
Skrubba potatisarna, låt med fördel skalet vara kvar. Koka och låt svalna.
Dela sen i lagom stora bitar, jag halverade mina.

Finhacka rödlök och blanda med hackad dill och sockerärtor som du skär i mindre bitar.
Blanda med potatisen och häll sist över vinägretten och vänd försiktigt runt så allt blandas.

Låt gärna stå och dra nån timme i kylen innan servering.



Originalreceptet hittade jag HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar