Så jag bakade helt enkelt en stoooor plåt med dessa härliga rutor OCH nu är receptet avsett för en fullstor långpanna hörrni (ca 40 cm x 30 cm) 👏
Har ni en mindre långpanna så använd receptet i länken några rader ovanför ⬆️
Kakan:
- 3 ägg
- 4 dl strösocker
- 200 g smör
- 8 dl mjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk malen kardemumma
- 4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
- 1 liter skivad rabarber (ca 500 g)
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker lite fluffigt, Blanda sen ner smöret, de torra ingredienserna och sist gräddmjölken.
Bred ut i långpanna, jag hade bakplåtspapper i min.
Fördela rabarberbitarna över smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter.
Under tiden kokar du ihop havretoscan:
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 4,5 dl havregryn
- 1,5 dl ljus sirap
Ta ut långpannan ur ugnen och bred över toscasmeten.
Grädda sen ytterligare 15 minuter tills toscan får fin färg.
Låt svalna och skär sen i rutor. Försvinnande goda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar