tisdag 9 juni 2020

Centergömmor.

Centergömman, kusin till Dumlekakan. Den här goda, lilla kakan bakade jag redan för 6 år sedan men igår väckte jag nytt liv i receptet och la på lite Noblesse, som brukligt för en sån kaka.
Man ska inte riskera blodsockerfall 😉

20 st kakor

200 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

1½ rulle Center choklad (20 bitar)

Arbeta ihop till en smidig kakdeg som du sen låter vila i kylen en stund.
Dela degen i 20 bitar, vill du ha dem exakt lika stora så väg hela degen och dela i 20, lite tålamodsprövande men vad gör man inte 😊
Göm sen en Center chokladbit i varje degbit. Forma till en liten boll och lägg i folieform.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 15 minuter.
Direkt när de kommer ur ugnen så lägger du på en Noblesse choklad.
Låt svalna helt och gärna i kylen före frysen, risken finns att de kladdar ihop annars.

Borde vara lås på den här burken...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar