onsdag 24 juni 2020

Chocolate cookies.

Är människan helt galen, baka kakor när det är +30 ute?! så tänker ni nog men nä, jag bakade dom häromdagen och då var det faktiskt bara typ +26 grader... 😉
Hursomhaver, det blev Chokladcookies och dessa är perfekta att ge bort som "Cookies in a jar" också (se liten bild).
Isåfall utesluter du såklart ägg och smör och varvar torrvarorna i en glasburk, bifogar ett prydligt litet recept med resterande innehåll och tillvägagångssätt.

CHOCOLATE COOKIES 15 st

2 dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
35 g minismarties
50 g choklad - hackad
Du kan såklart ha precis vilken sorts choklad som helst!

Blanda alla torrvaror väl.

Blanda sen:
75 g rumstempererat smör
1 ägg

Rör smör och ägg till en jämn smet och vänd sen ner torrvarorna och arbeta försiktigt ihop till en deg.
Dela i 15 bitar, rulla till bollar (35 g/st) som du trycker till lite för att undvika att de rullar iväg och grädda i 175 grader i mitten av ugnen 12-15 minuter (mina gick 13 min).
Låt svalna på plåten ca 10 minuter innan du flyttar dom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar