Om du inte provat att ha jordgubbe och rabarber i samma recept så är det dags nu, få smaker "gifter sej" så bra som dom!
Det här är ju en riktig sommarpaj men går självklart att göra av frysta bär också nu när hösten kommit. Då är det viktigt att du låter bären tina ordentligt så den mesta vätskan rinner av. Annars blir pajen för blöt.
6-8 personer
400 g jordgubbar (500 g frysta)
400 g rabarber (500 g frysta)
Dela i mindre bitar och lägg i pajform.
Smuldeg: (min standard)
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 dl havregryn
200 g smör
Nyp ihop till en deg och smula över bären.
Grädda i 200 grader i 30 minuter.
Servera med mjukrörd vaniljglass eller vaniljvisp.
Älskar mitt porslin och törs knappt använda det, men till nåt med jordgubbar i så måste man ju nästan :-)
Men du vilken fin pajform! vart har köpt den?
SvaraRaderaVisst är den! jag köpte den på Ö&B för 39 kr. Ett riktigt kap!
RaderaHej på dej! ja, självklart sitter jag bänkad framför Hela Sverige bakar ikväll! Ska bli kul att se vad de bakar ikväll. Kanske nån utmaning som passar oss!? ;-)
SvaraRadera