Så samtidigt som jag kokat sylt av ett kilo bär så har jag bakat en paj. Nåt mer ska dock hinna bakas innan resten får gå i frysen.
Börjar med att dela med mej av blåbärspajen vars recept har sitt ursprung ur BAKA gruppen på Facebook
1 pajform (normalstor, jag hade lite mindre idag)
150 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Nyp ihop till en deg som du trycker ut i en pajform. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen 10-15 minuter (ska få lite färg)
När den är klar tar du ut den och sänker samtidigt värmen till 175 grader.
Fördela 300 g färska blåbär ovanpå pajdegen.
Vispa maräng av;
2 äggvitor
1 dl strösocker
Bred marängsmeten ovanpå blåbären och strö över lite mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter.
Låt svalna och servera mej lätt tinad vaniljglass.
magisk...
Vilken lyx! 10 liter plockade och rensade :) och pajen ser farligt god ut. Sparar receptet tills mina amerikanska blåbär i trädgårdslandet är klara att skörda, är lite smidigare att plocka, höga buskar och stora bär. Väldigt plockvänligt :)
SvaraRadera