söndag 26 juli 2015

Chokladglass.

Glass måste vara det absolut enklaste man kan göra! och nån fånig glassmaskin behövs verkligen inte. Egentligen bara två ingredienser (grädde och kondenserad mjölk) och sen om du vill ha nån speciell smak så tillkommer det. Och så behöver du lite tålamod då glassen behöver några timmar i frysen.
Den blir himmelskt god och krämig.

1½ l Chokladglass

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk med chokladsmak (ca 400 g)
ca 50 g chokladspån

Vispa grädden så den är ganska fast. Rör i den kondenserade mjölken och även chokladspånen.
Fördela smeten i en form som är ca 1½ l och tål frys. Jag strösslade även lite chokladspån överst.
Sätt lock/plastfilm på burken och ställ i frysen 4-6 timmar.

på väg in i frysen

...och på väg ner i magen :-)


Har även gjort liknande glass HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar