söndag 7 juli 2019

Kryddiga järpar med klyftpotatis.

Pannbiff önskades till kvällsmat men jag blandade ihop lite andra kryddor och ändrade formen på färsen och häpp! så blev det järpar.
OCH de mottogs väl till kvällsmaten, blev EN kvar :-)
Blev väldigt goda men varnar för efterföljande andedräkt... tillochmed katten luktar vitlök härhemma ;-)

KRYDDIGA JÄRPAR & KLYFTPOTATIS.
15 st

3 ägg
3/4 dl ströbröd
1 msk lökpulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk citronsalt
1 tsk spiskummin
3 klyftor vitlök - pressas
750 g nötfärs

Blanda ihop ägg med kryddor och ströbröd. Blanda sist ned färsen.
Forma till järpar och bryn dem lite lätt så de får fin färg runtom.
Lägg i form och stek dem klara i nedre delen av ugnen, 225 grader ca 30 min.

KLYFTPOTATIS
havssalt
rosmarin
olivolja

Skär potatis i klyftor. Fördela på bakplåtspapper och strö över lite salt och rosmarin. Ringla över lite olivolja och blanda runt.
Kör i ugn 225 grader i 25 minuter. 

Härhemma serverades det klyftpotatis och tzatziki till. Mer vitlök till folket! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar