OCH de mottogs väl till kvällsmaten, blev EN kvar :-)
Blev väldigt goda men varnar för efterföljande andedräkt... tillochmed katten luktar vitlök härhemma ;-)
KRYDDIGA JÄRPAR & KLYFTPOTATIS.
15 st
3 ägg
3/4 dl ströbröd
1 msk lökpulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk citronsalt
1 tsk spiskummin
3 klyftor vitlök - pressas
750 g nötfärs
Blanda ihop ägg med kryddor och ströbröd. Blanda sist ned färsen.
Forma till järpar och bryn dem lite lätt så de får fin färg runtom.
Lägg i form och stek dem klara i nedre delen av ugnen, 225 grader ca 30 min.
KRYDDIGA JÄRPAR & KLYFTPOTATIS.
15 st
3 ägg
3/4 dl ströbröd
1 msk lökpulver
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk citronsalt
1 tsk spiskummin
3 klyftor vitlök - pressas
750 g nötfärs
Blanda ihop ägg med kryddor och ströbröd. Blanda sist ned färsen.
Forma till järpar och bryn dem lite lätt så de får fin färg runtom.
Lägg i form och stek dem klara i nedre delen av ugnen, 225 grader ca 30 min.
KLYFTPOTATIS
havssalt
rosmarin
olivolja
Skär potatis i klyftor. Fördela på bakplåtspapper och strö över lite salt och rosmarin. Ringla över lite olivolja och blanda runt.
Kör i ugn 225 grader i 25 minuter.
Härhemma serverades det klyftpotatis och tzatziki till. Mer vitlök till folket! :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar