Goda och lättbakade!
SNODDAS ca 25 rutor
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
1,5 dl mjölk
Smält smöret och lår svalna lite.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda resterande torra ingredienser och vispa ner dem i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
Fördela i bakplåtspappersklädd långpanna (min är 32 cm x 34 cm) och grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter i 175 grader. Något kortare tid om du har större långpanna.
Ta ut och låt kakan svalna i långpannan.
Glasyr;
75 g smör
3 msk kallt kaffe (gärna starkt)
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl florsocker
Garnering;
Kokosflingor (eller nötter, strössel etc)
Smält smöret i kastrull och rör ner övriga ingredienser till en slät smet.
Bred över kakan och strö över kokosflingor.
Skär i bitar.
Går utmärkt att frysa! nästan godast halvfrusna 🙂
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda resterande torra ingredienser och vispa ner dem i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
Fördela i bakplåtspappersklädd långpanna (min är 32 cm x 34 cm) och grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter i 175 grader. Något kortare tid om du har större långpanna.
Ta ut och låt kakan svalna i långpannan.
Glasyr;
75 g smör
3 msk kallt kaffe (gärna starkt)
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl florsocker
Garnering;
Kokosflingor (eller nötter, strössel etc)
Smält smöret i kastrull och rör ner övriga ingredienser till en slät smet.
Bred över kakan och strö över kokosflingor.
Skär i bitar.
Går utmärkt att frysa! nästan godast halvfrusna 🙂
Har även gjort dem med annan glasyr, HÄR
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar