En i familjen är kräsen och svårflörtad när det gäller mat. Men detta gick hem och då är det gott! 👍
Och ja, ikväll & imorrn kommer vi också stinka vitlök... Här är mitt recept, smaklig spis.
KYCKLINGKÖTTFÄRSSÅS.
matfett till att steka i
1 kg kycklingfärs
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 msk lökpulver
2 krm chilimix
3 klyftor vitlök - pressad
2 fp a' 390 g krossade tomater (smak örter, basilika & oregano)
1 burk (2 dl) creme fraiche med smak paprika & chili
Bryn på köttfärsen och var med och dela isär den medans du steker, annars vill den helst bli en enda stor klump.
Blanda i kryddorna under tiden.
Efter ca 10 minuter i pannan har du i de krossade tomaterna. På med lock och låt puttra ca 10 minuter till på medelvärme.
När färsen gått sin tid i grytan så har du i creme fraiche och rör om, låt värma ihop sig nån minut.
Servera med pasta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar