lördag 31 maj 2014

Äppelpaj med vit choklad.

Svängde ihop en äppelpaj på förmiddagen som vi åt till eftermiddagsfikat. I vanliga fall brukar jag göra min standardsmuldeg men idag fick det bli lite annat stuk på smulpajen.

ca 6 portioner.

4 äpplen
1½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
100 g smör
100 g vit choklad

Skala och skiva äpplena. Lägg i pajform (ca 23 cm). Grovriv den vita chokladen över äppelbitarna.
Nyp ihop smör, strösocker och mjöl till en smuldeg och fördela ovanpå.

Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Vi åt den med gräddig vaniljsås...

6 kommentarer:

  1. Mums! Låter så lätt när du svänger ihop saker.... 😄/linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är alldeles FÖR lätt! jag förstör mina små försök till viktminskning ska jag säja...

      Radera
  2. Lätt som en plätt :) och säkert väldigt gott. Funkar säkert med rabarber, vilket jag här och nu bestämde mig för att testa imorgon.

    SvaraRadera
  3. Laga mat är inte min favoritgrej, vilket är varför jag alltid lägger till ordet "enkelt" när jag googlar recept. Men på något konstigt vänster verkar "enkel" bara vara ett tilläggsord utan betydelse för nog är recepten fulla av ovanliga ingredienser och en massa olika steg. Därför är jag så glad över att av en slump ha hittat den här bloggen! Jag har gått igenom en hel del recept här och alla verkar goda och samtidigt relativt lätta att genomföra. Det här är ju guld värt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de orden Marika! ja, jag älskar att baka och laga mat MEN det ska va ENKELT! avskyr komplicerade rätter och bakverk man måste stå och pillra med i en halv evighet. Så ja, mina recept ÄR enkla! :-) Hoppas du hittar nåt mer du gillar härinne!

      Radera